Apr
30

Menghasilkan produk secara pantas

Ada satu lagi cara mendapatkan produk secara pantas untuk dijual. Ia tidak memerlukan kemahiran menulis, mencipta dan menggabungkan cetusan idea agar mampu terbinanya sebuah produk yang mendapat permintaan tinggi. Read the rest of this entry »

Share

Apr
02

Menghasilkan produk untuk dijual

Sebenarnya sebelum anda memutuskan untuk menceburi perniagaan internet, anda sebaiknya telah bersedia dengan produk atau perkhidmatan yang ingin dijual. Anda boleh memilih untuk menjual produk fizikal, produk digital atau mempromosikan perkhidmatan anda.

Anda juga boleh menggunakan internet untuk mengembangkan perniagaan anda yang sedia ada.

Produk Fizikal – Produk seperti buku, pakaian, peralatan elektrik, makanan, aksesori, penggera keselamatan, peta, jam antik dan sebagainya. Read the rest of this entry »

Share

Mar
14

Pentingnya fokus dalam perniagaan internet

Tempohari saya ada mengatakan betapa pentingnya Perancangan dalam peniagaan internet. Kali ini kita sentuh tentang pentingnya Fokus.  Pernah tak anda dengar kenyataan atau pertanyaan dari rakan-rakan anda  seperti berikut:

  1. Saya keliru dan letih dengan maklumat yang terlampau banyak. Semua cakap produk dia boleh buat duit.
  2. Bagaimana nak cari produk yang benar-benar boleh menambah pendapatan?
  3. Saya tak ada produk sendiri, macam mana nak mula perniagaan internet? Read the rest of this entry »
Share

Feb
13

Pentingnya Perancangan Dalam Perniagaan IT

Bagaimana perkembangan perniagaan internet anda? Saya harap semuanya berjalan seperti yang dirancangkan. Saya ingin menarik perhatian anda tentang tajuk post saya kali ini.

Mungkin anda pernah dengar rakan-rakan kita yang telah bertahun-tahun terlibat dalam perniagaan internet, namun belum pernah mendatangkan hasil. Mengapa ini terjadi? Hasil kajian mendapati bahawa ada beberapa factor yang kita terlepas pandang dalam menentukan halatuju perniagaan kita. Read the rest of this entry »

Share

Feb
07

Persiapkan diri sebelum menceburi perniagaan internet

Sebelum kita mengatur langkah untuk mempelajari Cara Pantas Memulakan Perniagaan Internet, ada beberapa perkara yang perlu diambil perhatian. Pertama, ada baiknya anda bookmark ekursus ini supaya anda boleh periksa & gunakan semula maklumatnya di lain masa nanti.

Ke-2, untuk memulakan perniagaan internet anda perlu ada kelengkapan asas seperti computer dan sambungan internet milik anda sendiri. Bunyinya agak biasa saja tetapi ini adalah perkara yang mesti. Anda tidak boleh menjalankan perniagaan internet hanya dengan menggunakan kelengkapan yang ada di cybercafé sahaja. Read the rest of this entry »

Share

Jan
13

Prinsip dan Etika dalam Perniagaan

Dalam perniagaan, bukannya mustahil untuk buat duit melalui minat anda, namun oleh kerana ianya ada kaitan dengan mana-mana peluang buat duit yang lain, anda mesti ingat bahawa terdapat beberapa prinsip dan etika yang perlu anda ikuti. Kita akan lihat sedikit di sini: Read the rest of this entry »

Share

Dec
14

Tips Menentukan Format Digital Bagi Penerbitan Produk

cara menentukan format digitalBila disebut tentang produk digital, ianya terdiri dari pelbagai aspek digital seperti perisian, audio, video, ebook, skrip dan beberapa lagi aspek digital lain. Masalah dalam penerbitan produk adalah bagaimana hendak memilih format digital yang sesuai untuk menerbitkan sesebuah produk.

Sebelum itu, mengapa produk digital menjadi pilihan para pengusaha perniagaan internet? Read the rest of this entry »

Share

Oct
16

Mencari gambar menarik untuk blog anda

Foto yang anda letakkan di setiap artikel blog anda merupakan salah satu pelengkap dan asas berblogging. Namun agar tidak menyalahi hakcipta, foto yang anda pamerkan haruslah sebaik-baiknya mendapat keizinan daripada pemilik atau pembangun laman web bergambar tersebut.

Untuk itu sebahagian besar blogger profesional menggunakan foto berbayar untuk mengatasi masalah hakcipta ini. Tetapi bagaimana pula jika anda berbloging hanya suka-suka dan mungkin anda mempunyai masalah kewangan yang terbatas. Read the rest of this entry »

Share

Oct
10

Blogging Cash System plus Bonus – Clickbank Cash Blogs

“Discover The Step-By-Step, Super-Easy , Highly Profitable Secret System For Generating a Full-Time Income From Blogging…..In Just 6 Months!”

“Watch Over My Shoulder As I Reveal To You This Secret System, and In Just Minutes From Now You Can Be Well On Your Way To Creating Your Own Money-Making Blogs That Produce Cash On Autopilot!”

If you can relate to any of the questions above then you’ll want to pay full attention to what’s on this page.
The information on this page could literally take you from struggling with creating an income at all to becoming one of the next successful bloggers.
I’m going to show you exactly how you can take my system Read the rest of this entry »
Share

Oct
03

Bagaimana mengenalpasti email Spam

Pernahkah anda mendengar istilah email spam? Ataupun spammer?

Mungkin anda sering mendengar perkataan email spam. Mungkin juga ada di antara anda langsung tidak pernah mendengar perkataan itu dan juga tidak faham apakah maksudnya email spam ini.

Untuk pengetahuan anda, sebelum ini saya ada juga menerima beberapa email yang bertanyakan, Read the rest of this entry »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Older posts «